Categories


Authors

land rover explore outdoor phone

land rover explore outdoor phone

                                                                                                                                             //ANNONSE

landrover.jpg

Da har jeg fått lov til å prøve meg på noe helt nytt - nemlig å teste en telefon i samarbeid med Elkjøp - fra selveste Land Rover. Den heter Explore og jeg har nå brukt den i typiske utendørs forhold en telefon i mitt liv gjerne må igjennom. Uansett vær, temperatur og aktivitet - telefonen er alltid med. Det behøver ikke nødvendigvis å være dekning for å ha bruk for den på tur, raske bilder tas like gjerne i en øde villmark som bak huset. 

landrover4.jpg

Hva trenger man egentlig av en telefon som skal være med deg på tur eller kanskje til og med på ekspedisjon?

Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg har savnet å ha batterikapasitet som tillater meg å bruke telefonen uansett temperatur. Land Rover Explore innfrir her. Med et ekstra eksternt batteri navngitt "Adventure Pack" - kan man enkelt feste det på når enn behovet er der. Du får beskjed på skjermen at batteriet er tilkoblet og hvor mye strøm den inneholder. Batteripakken gjør også at telefonen sender ut et sterkere GPS-signal som drar positivt over til bedret sikkerhet hvis noe skulle skje langt fra umiddelbar hjelp. 

Jeg har ikke fått testet den vinterstid, men i sur nordavind og på kjølige kvelder. Den blir ikke kald og den tåler å ligge henslengt utendørs uten at batteriet hopper ned som et fossefall. 

En telefon til alle aktiviteter

Det er noe med det å kunne dra ut i alskens vær og forhold, nyte at regnet pisker mot kinnene - uten at man behøver å bekymre seg for hvorvidt telefonen blir våt. Explore er selvfølgelig vanntett og er heller ikke fremmed for å bli behandlet røft. Å miste den i vannet, på en steinete sti eller i gjørma - det er ingen videre bekymring! Jeg har ikke telling på antall ganger jeg har byttet skjerm hos reperatør fordi jeg har glemt å lukke glidelåsen på jakka. Eller at høyttalerne duses ut etter et fuktig møte med naturen. Selv når skjermen er våt kan du navigere deg frem for å ta de perfekte uværsbildene. Regn, storm, hagl - fang det alt i øyeblikket. Og sist men ikke minst kan du bruke tlf med......*trommeslag*.......hansker! Her har de faktisk tenkt igjennom det aller meste når det kommer til et aktivt friluftsliv og behovene man har til en telefon som skal matche livsstilen. Ja, telefonen er robust i størrelse. Den har kraftige knapper og man får et godt grep om den. Den er tiltenkt for hardt bruk og designet gjenspeiler dette på alle sett og vis.

Skal du på kveldstur? Her har du en langt kraftigere lommelykt enn du f.eks får hos en iPhone. Med nattesynet på kan du enkelt justere skjerm lyset til et rødt filter for å spare øynene. 

landrover5.jpg
landrover2.jpg

 

Apps til stor glede

Så, til the apps! Systemet er Android og med telefonen kommer appen "Explore Hub" som har kategorisert forskjellige aktiviteter for deg. Eksempler er hiking, sykling, camping, vannsport, klatring, reise m.m. Dette gjør det enkelt for deg å finne frem til noen av de beste appene til nettopp ditt bruk og din hverdag. Integrert får du med appen ViewRanger som gir deg tilgang til detaljerte turkart fra Kartverket. Du får laste ned inntil 2 kart gratis før du må kjøpe resten. I appen finner du kart fra flere land. Skyline er kanskje det appen er mest kjent for - du kan i offline modus identifisere fjelltopper og steder ved å vise din utsikt til kameraet. 

Selve telefonen har også innebygd kompass, barometer, høydemåler, koordinater, til og med en egen knapp for å dele din SOS-posisjon (kan også deles uten SOS) hvis du trenger hjelp. På mange måter har telefonen funksjoner som kan minne om en Spot. 

 

landrover3.jpg

For bøs for jenter syns du?

Nei, ikke i det hele tatt. Hvis vi jenter skal klatre fjell, gå på ski i femti minusgrader og generelt bevise oss like god som gutta - ja da kan vi også være bruker av en telefon som er tilegnet disse forhold. Det handler langt mer om brukervennlighet enn utseende når det kommer til Explorer. Den er bøs, robust og kanskje litt "macho". 

Men når ble egentlig friluftslivet rosa preget og glamorøst? 

#EXPLOREMORE 

 

Et oppgjør med friluftsbransjen

Et oppgjør med friluftsbransjen

Q&A - SVAR/ANSWERS

Q&A - SVAR/ANSWERS

0