Categories


Authors

Are you a sheep or a wolf?

Are you a sheep or a wolf?

Foto: Christina Gjertsen / Frisk Bris Studio

Foto: Christina Gjertsen / Frisk Bris Studio

The price of being a sheep is boredom.
The price of being a wolf is loneliness.
Choose one or the other with great care.
- Hugh Mcleod

 

Et ordtak som for meg sier mye. Det trenger ikke nødvendigvis å gjøre det for deg. 

I en alder av 18 år, bare fullført 1/4 av videregående skole - 1.året på vgs av 4 lange år - tok jeg et valg om å være en ensom ulv. Bryte ut fra alt som føltes trygt og godt, og satse for fullt på å nå helt andre mål og drømmer enn de fleste på min alder og i vennekrets kunne tenke seg. Jeg ville ikke ha utdanning og papirer i orden. Jeg ville ikke ha noen stempel og karakter. Jeg ville bare være fri.

For de aller fleste er det å droppe ut av skolen sammenlignet med å være mislykket. Man orker ikke, vil ikke, kan ikke. Men i flere tilfeller handler det også om å se seg om etter noe mer. Som jeg så pent forklarer på mine foredrag - det finnes ingen utdanning for å bli eventyrer på heltid.

Jeg hadde bestemt meg for å gå egne veier for lenge siden, det var bare ikke før jeg ble myndig jeg turte å gjøre noe med det. Da hadde også kanskje tankene modnet nok. Om å bryte ut fra alt og de mange forventningene. Egentlig bryter man litt med samfunnet slik det er bygget opp, da. 

Jeg skriver under på papirene på min avslutning av videregående skole med en skjelven hånd. Likevel en meget bestemt hånd.

Idag står jeg fortsatt ved mitt valg. Jeg ønsker ikke å utdanne meg per dags dato. Jeg har klart å bygge meg opp et yrke og en karriere av ingenting annet enn visjoner og drømmer som svever. Jeg er nokså stolt over å ha gjort alt selv. Og jeg unner at flere skal forstå at man får til det man vil. Bare man vil det nok. 

Så jeg valgte å bli en lonely wolf som man sier. Ja, de lever i flokker - jeg vet det. Men sagnet om den ensomme ulven som vandrer endeløst i historiebøkene, er alltid med meg. Jeg er den ulven. Som trives best på egne stier, i eget selskap, som lager min egen lille flokk med ulver. Og deretter kom også tattoveringen som et klisjéfylt symbol på nettopp det. 

Men heller en ulv enn en sau tenker jeg. Heller tilnærme meg mine egne forventninger og drømmer, enn alle andres. Jobbe dag og natt for å nå mitt éne mål, enn å jobbe halvhjertet for å nå noen andres målsetninger. Jeg sier ikke at alle som ikke velger å bryte ut er en sau. Som ikke kan tenke selv. Det kan jeg ikke finne på å si, for jeg kjenner ikke alle andre. 

Likevel har jeg en følelse av at mange sitter fast mellom "skal - skal ikke" nettopp fordi det føles trygt og godt der alle andre befinner seg. Alle går på skole, så da gjør jeg det. Alle finner seg en fast jobb, så da må jeg også det. Alle går til høyre, jeg gjør nok lurt i gå til høyre. En som bare følger alle andre rett og slett. 

Jeg håper at min historie kan hjelpe andre til å velge å tørre oftere. Si JA til drømmene sine. Med så utrolige mange flotte tilbakemeldinger på boka mi "Drømmen om Nord", føler jeg virkelig at jeg har nådd fram med budskapet mitt til flere:

FØLGE DRØMMEN - IKKE STRØMMEN,

- og det gjør meg så ekstremt glad.

Spørsmålsrunde

Spørsmålsrunde

Ny hjemmeside!

Ny hjemmeside!

0