Categories


Authors

Ny samarbeidspartner!

Ny samarbeidspartner!

På mine fremtidige langturer både i Skandinavia og i utlandet har jeg tenkt at jeg vil være mer selvforskynt til både meg selv og hundene. Jeg har tidligere sånn smått utøvd litt jakt og vært på skytetrening minst én gang i året de siste fire-fem årene. Men nå er jeg klar for å begynne reisen for å bli en dyktig jeger med alt det innebærer, og har derfor gått inn i samarbeid med Schou som er våpen - og jaktutstyr forhandler med mange forskjellige merker å tilby. Vi har sammen plukket ut utstyr til meg og mitt bruk som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med.

For storviltjakt gikk vi for en Tikka Lite 308 rifle som er lett i vekt, ypperlig for meg. En fantastisk kikkert til fra Steiner med gode muligheter for jakt selv i dårlig lys. Lyddemper fra A-tec.

For småviltjakt ble det en Fair hagle og en CZ salonggevær med tilhørende GAMO-kikkert. 

Jeg håper dere kan utholde mye av min uvitenhet i begynnelsen når det kommer til våpen, dette er noe jeg må få tid og erfaring med før jeg kan si så mye mer om hva mine preferanser er og ikke. Det er også litt av poenget med samarbeidet med Schou, at jeg skal ikke reklamere meg selv som noe jegerinne med det første - jeg skal nå ut til de som står på lik linje med meg og er nybegynnere i jaktsporten. 

Jeg har aldri drevet med storviltjakt, men ser for meg at det er noe jeg kommer til å begynne med etterhvert. Inntil da er jeg supergira på småviltjakt ettersom det er såppas med områder og vilt her i Finnmark, vi kan jo egentlig bare gå bak stua her vi bor å finne både rev, rype og hare. 

Da er det bare å kjappe seg en rask tur til vakre Rolvsøya på harejakt før sesongen er over for denne gang! Dette blir gøy :-)

Hva nå?

Hva nå?

Med hund på langtur

Med hund på langtur

0