Categories


Authors

Hva nå?

Hva nå?

DSC00706.JPG

Det er akkurat 1 år, 2 måneder og 24 dager siden sist jeg skrev et blogginnlegg. Det var relativt travelt før avreise til Canada våren 2017, og med travelt mener jeg KAOTISK! Blogging ble med god grunn dermed nedprioritert for å kunne komme i mål med sjekklisten som hang på kjøleskapet og som til en stadighet bare ble lengre og lengre...

Jeg reiste til Canada 6.juni 2017 og kom tilbake til Norge den 18.april 2018. Var på tur i hele 10 måneder. Et tur-konsept inspirert av Helge Ingstad og hans pioneer tid på tidlig 1900-tallet. Mange spør om jeg ikke kan legge ut flere bilder, video og generelt fortelle mer om turen i sin helhet. Det kan jeg dessverre ikke. Bilder og fortellinger spares til boka som kommer til høsten. Film spares til en tv-serie. Det frister jo å vise frem og fortelle alt som har skjedd på de fire sesongene vi levde i villmarken mutters alene, men det lar seg altså ikke gjøre riktig enda. 

Tilbake i sann tid og hverdag igjen - er det mye og mangt som skal gjøres. Jeg har unnsluppet hverdagen i nærmere 1 år, og nå er det dags å trø til med noen skippertak. 

 

Hva skjer fremover?

I løpet av sommeren må jeg ha ferdigstilt boken og den må senest være klar til trykking i august. Jeg har et elsk-og-hat-forhold til å skrive bok. Det finnes kvelder hvor jeg bugner over av skrivelyst og andre kvelder hvor jeg konstant skriver inn ordet "sjokolade", "sjokolade", sjokolade" som tegn på skrivesperre. Og muligens fordi jeg har lyst på sjokolade... 

Jeg er også super motivert til å drive mine sosiale kanaler samt denne bloggen til nye høyder. Jeg har savnet det å få lov til å formidle mens jeg har vært på tur. Jeg har funnet en sterk lidenskap i film skaping og planen er å begynne med VLOGS og mini-serier når det verste skippertaket er unnagjort. Jeg skulle egentlig begynne med dette i fjor vinter, men selvfølgelig kræsjet hele harddisken min akkurat i det jeg skulle til å ta fatt på materialet på disken. Materiale på 1 TB! Jeg håper å få alle filmer og bilder tilbake, men det er enda usikkert. Det vil derfor si at jeg begynner litt på scratch med tanke på at jeg må bygge opp en ny bunke med materiale for å lage nok filmer og serier. Men, men. Vi krysser fingrene for en vellykket reparasjon!

Utover året skal jeg også jobbe tett med sponsorer i form av produktutvikling og ambassadør oppdrag. Dette er noe jeg virkelig liker å drive med og da tenker jeg spesielt på produktutvikling. Det å få lov til å ha noe å si når det kommer til design og nye ideer av nisjeprodukter er noe jeg ser mer og mer for meg at jeg vil bli brukt til hos sponsorer. 

Til høsten ser vi nok trolig på en foredragsturné med ny bok og nytt foredrag. Hvor og når er enda ikke avklart, men sleng for all del igjen ønsker om lokasjon i kommentarfelt. Det blir nok en spinnvill travel høst kjenner jeg sesongen rett for hva den er. Høsten forbinder jeg med reisetid. Det er sesong for foredrag, forsamlinger, events, lanseringer, photoshoots med nye kolleksjoner osv. Jeg tilbringer "my fair share" av tid i Oslo fra september og utover. 

Men skal hun ikke noe på tur? Jo. Det skal jeg. Jeg skal hurra-meg-rundt ta meg en Norgesferie i sommer langs kysten. Jeg skal også prøve meg på en tur eller to i Nord-Sverige eller Nord-Finland, men jeg ser at kalenderen min til en stadighet blir smalere og smalere. Jeg skal også innrømme at jeg har latt meg friste til å titte på utenlandsturer på surfe ferie, men ikke enda fått meg selv til å bestille noe som helst. Noe sole-seg ferie blir det aldri på meg uansett, jeg må ha en aktiv ferie for å få valuta for pengene hvis jeg først skal reise til sydligere strøk! 

Det er også hundene da. Jeg har nå fått ny valp - Itsi - men håper på å få flere enten i form av å hente inn flere eller sette kull på mine egne. Jeg beholder nok alt selv hvis det blir kull uavhengig om det blir 2 eller 8 valper. Dette fordi jeg vil bygge spann til nye ekspedisjoner og utgangspunktet er et sterkt 10-spann. Nanni er forøvrig blitt pensjonert og blir ikke å se på ekspedisjoner fremover. Hun skal trene som vanlig i både barmark - og slede sesong. Blir det fullt kull på oss, ja da blir det riktig kaos i heimen! 

 

På den personlige fronten

For de som ikke vet så driver jeg og samboer en nettbutikk sammen "Ravdol Design" hvor vi selger reinskinn, knivbelter og andre samiske produkter egnet til friluftsliv. Denne nettbutikken har vært stengt siden mai 2017 da vi dro på tur. Den er enda stengt begrunnet med at vi holder på å utvide butikken til nye kategorier. Det tar litt tid å få plass de nye produktene, leverandører osv - men vi satser på å åpne igjen til sommeren. Vi jobbar på!

Vi har også planer om å starte opp andre virksomheter ila året og har mildt sagt hatt god tid til å planlegge i Canada. Nå er det dags å få virkeliggjort disse planene og sette de til livs. Den siste tiden har vi vært i møter med bank og prøver ellers å få ting til å snurre rundt så vi kan begynne! Jeg har en tendens til å ville gjøre virkelighet utav alle mine prosjekter og ideer og det gjerne på én og samme tid. Hvorvidt det er så lurt eller ikke....kan diskuteres. 

Huset vårt utenfor Karasjok er også til oppussing i disse dager. Vi har nå malt i ny farge utvendig og hundegårdene er under "renovering". Det ligger en henger her med materiale for å bygge nye hundehus, som er på to-do-list for sommeren. Ellers skal badet rives og nytt skal opp, vi skal bygge ut terrasse og planere tomta for plen. Jeg ønsker å få meg grønne fingre i år, men vet ikke om jeg vil lykkes med det slik jeg farter rundt her og der... Vi prioriterer å shine opp huset til dels fordi vi skal leie det ut neste år.

Tja, hva mer? Jeg har tatt opp løping igjen. Det er lenge siden jeg har drevet med løping på den måten at jeg planlegger økter og måler puls. Jeg ønsker å komme tilbake i den formen og kanskje etterhvert melde meg på noen løp her og der. 

Har tatt opp løping igjen som treningsform og kanskje etterhvert i større skala. 

Har tatt opp løping igjen som treningsform og kanskje etterhvert i større skala. 

 

Ny ekspedisjon? 

Jo-yes-sí! Jeg er i planlegging av ny tur. Så klart. Har ikke ro i kropp og sjel til å bli hjemme så altfor lenge... Men først må jeg opparbeide meg litt økonomi igjen og tilbringe litt tid i norsk natur. 

Hvor og når kan jeg komme tilbake til når brikkene faller på plass. 

 

Avslutningsvis Q&A

Siden jeg nå er tilbake med blogg og på sosiale medier - tenkte jeg at jeg kjører en spørsmålsrunde. Det er hele 2 år siden sist jeg kjørte en sådan! 

SPØR I VEI om relevante ting - jeg samler alt under et blogginnlegg med svar. Tar med alle spørsmål jeg har fått og får på sosiale medier også. Nå byr muligheten seg for å spørre ut om anbefalinger, utstyr, turtips osv - som jeg så ofte får i innboks, men som jeg sjeldent har tid nok  til å svare absolutt alle på. 

 

Snakkes!

Q&A - SVAR/ANSWERS

Q&A - SVAR/ANSWERS

Ny samarbeidspartner!

Ny samarbeidspartner!

0