Categories


Authors

Duppeditter til tur

Duppeditter til tur

Her er noen duppedingser som jeg bruker sesongbasert på mine turer. Ting man gjerne ikke tenker over at man skal ha med seg, men som nesten blir uunnværlig når du først tar de i bruk.

 

1. Nødlader fra Clas Ohlsson

8873600221214.jpg

I mørketiden og vinterstid når det gjerne er lite tilgang på sol bruker jeg denne fantastiske dingsen fra Clas Ohlsson. En nødlader som går på 4 AA-batterier og hvis du velger kvalitetsbatterier kan du fort lade en iphone 100% opptil 2-3 ganger. Jeg velger alltid lithium batterier sommer som vinter pga vekt og ikke minst ytelse i kulde. 

 

2. Vottehenger

Mitten_Yolk.jpg
harness_back-2.jpg

Ofte når man bruker store vintervotter vil man ha behov for å ta de av for å gjøre ting som krever fingre til verks. Da er det genialt å ha en vottehenger på deg som henger fast i vottene, slik at du aldri mister de i snøen! Da kan du la de henge løst på kroppen til du ser klar for å ta de raskt på igjen, eller du kan feste de bak ryggen så de ikke er i veien til du er ferdig med ditt. Et must for enhver hundekjører iallefall!

*Disse skal jeg snart begynne å lage til vår nettbutikk å selge der - for jeg har ikke sett de til salgs ellers. Det er vel stort sett et produkt man tilpasser selv. Kommer snart på www.ravdoldesign.com

 

3. Kamerautløser

WEB_Image Nikon ML-3 Fjernkontroll IR Passer alle -1213686288.Png

Enhver turfotograf vet hvor mye stress det er å rigge til kamera med stativ når man skal ta bilde av seg selv enten alene eller med en gruppe - hvor alle skal være med på bildet. Det blir mange turer til og fra kamera baskende i snøen for å sette på selvutløser etter selvutløser. Mitt tips er etter åresvis med basking og melkesyre - kjøp en kamerautløser med fjernkontroll. Da kan du stå på ditt sted å ta bilder med fjernkontrollen du har i handa. Et lite klikk - og du har bildet ditt uten å ha måtte bevegd på deg en millimeter!

 

4. Sammenleggbar matskål

Denne her er fin å ha til turkameraten på sommerturer ettersom den veier null komma niks, er sammenleggbar og tørkes lett. Med sekk på rygg og kanskje kløv på hund er det viktig å tenke over hvilke kilo som er verdt å bære på og du kan spare en hel del vekt ved å slippe aluminium - og plastskåler. De tar plass og de er ikke alltid så lett å plassere i en sekk. Men denne kan du enkelt ha den lett tilgjengelig for hunden å spise mat eller drikke, og den lekker ikke. Vinterstid bruker jeg aluminiumskål pga ising av vann som er enkelt å "kakke" ut av den, det får du ikke til i samme grad med denne her. 

 

5. Gnagsårsokk

Gnagsårsokken_annonse_ny1_web.jpg

Jeg sliter egentlig ikke så veldig mye med gnagsår, men når jeg først får de - så sitter de der lenge. For å forhindre gnagsår, samt lindre når jeg har fått de - så bruker jeg denne sokken som man får kjøpt på de fleste apoteker. Den er ganske sticky til foten og sitter dermed godt, så det føles ikke rart ut å ha en sokk over der igjen. 

 

6. Varmeflaske

Disse drikkeflaskene fra Nalgene er genial! Jeg har kanskje nevnt de i blogginnlegg tidligere, men dette er saken for vinterturene dine. Tåler kokende varmt vann, og fungerer derfor flott som en varmeflaske til soveposen på natta som til drikkeflaska på dagtid. Får du enda isolert trekk for å ha flaska i - så er du bedre sikret at den ikke fryser til is ila dagen. Avhengig av temperatur såklart.

 

7. Brødposer

Klassiske brødposer bruker jeg til så og si alt! Jeg oppbevarer søppel i de etterhvert som lageret bygger seg opp. Jeg bruker som dampsperreposer inne i skiskoa for å forhindre at skiskoen blir våt av svette etter en lang dag på farta. Jeg bruker det også som ekstra pakkpose inni de vanntette pakkposene for det jeg ekstra redd for at skal blir vått. Gjelder da spesielt sommerstid. Dopapir, knekkebrød, hundefor o.l som ikke tåler å bli vått. En slags dobbelsikring om du vil. 

 

 

8. Mobil - og batterivarmer

Denne har jeg sydd selv, og en til hodelykt-batteriet også. Det er enkelt å lage og jeg har valgt ullfilt som materiale. Den skal henge rundt halsen for lett tilgjengelighet og jeg velger å ha den rundt halsen i stedenfor i ei lomme fordi jeg produserer mest varme ved brystparti - og i lomma blir det ofte kaldt likevel hvor mye du isolerer telefonen. 

Med hund på langtur

Med hund på langtur

Test av vintervotter

Test av vintervotter

0