Norge på langs

I 2011 gikk jeg som daværende tidenes yngste fra Lindesnes til Nordkapp. Juni til desember. Det var mange mil å trampe fra sør til nord igjennom vårt langstrakte land som bydde på mange fine opplevelser. Som 17-åring visste jeg ikke hva jeg gikk til på min aller første langtur, men ser tilbake på de tunge stundene som gode erfaringer idag. På denne turen fant jeg virkelig "meg selv" og skjønte at det er dette som er livet.


Loffetur i Sylane

I 2013 da et forsøk på å krysse Svalbard på langs ikke gikk som planlagt, dro jeg på trøstetur til Sylane. Hjemtraktene i Trøndelag. Verken hastverk eller lastverk, rett og slett bare på tur uten mål og mening.


Børgefjell til Skjækerdalsfjella

Sommeren 2013 var duket for en sommer i fjellet. Fra Børgefjell hvor storørreten svømmer til Skjækerfjella igjennom Lierne hvor brunbjørnen danker. Mye myr, skog og dårlig vær. 


Nordkalotten rundt

Slutten på et rikt turår 2013 skulle vise seg å bli én av de lengste og tøffeste turene mine sålangt. Alene på ski sammen med hunden Nanni gikk jeg rundt på Nordkalotten å vandret fra november til mai påfølgende år. Seks måneder på loffen. Noe mål og mening var det, men ingenting fast. Nærmere 1600 km på ski ble lagt bak meg, og jeg opplevde alt fra den stille mørketiden til den lyse, kvitrende våren. Dette ble det også en bok ut av: "Drømmen om nord".


Alaska

Planen var å tilbringe hele sommeren i Alaskas ville rike sommeren 2015 og fiske seg rundt. Nok en loffetur. Men planene ble raskt ødelagt etter et stygt møte med ei elgku som angrep meg og hundene. 


Alaska på tvers

Jeg drar tilbake januar 2016 for å krysse Alaska på tvers fra vestkysten til nord-østkysten. En tur på 1700 km. Prosjektet er godt i gang før det brytes av etter nesten to måneder på tur - da jeg finner noen urovekkende sykdomstegn som må til utredning.

Alle gode ting er tre sier de, og jeg gleder meg til å dra tilbake igjen!